A jelenlegi alapellátási rendszerben a fogászat is körzetesítve van. Még a felnőttek és a 0-3 éves korosztály lakcím szerint, addig a közösségbe járó gyerekek óvoda és iskola alapján tartoznak egy-egy kollégához. ( Arról, hogy éppen kihez, legegyszerűbb az adott intézményben tájékozódni. )

Az óvoda és iskolafogászat keretén belül a gyerekek félévente, de legalább évente egyszer kötelező szűrővizsgálaton vesznek részt. Amennyiben kezelésre van szükség, a szülő értesítést kap. (Óvónőn, tanítónőn, vagy a gyermeken keresztül). Mivel ezek a problémák nem sürgősségi jellegűek, így a szülő eldöntheti, hogy időpontot kér az ingyenes kezelésre az iskola fogorvoshoz, vagy magánrendelésre viszi gyermekét.

Ha hirtelen fellépő fájdalomról van szó, hét közben leggyorsabban az ambuláns rendelésen kaphatnak ellátást. (Az ambuláns ellátás helyéről a Technika Háza portáján tudnak felvilágosítást kapni. Tel.: 36/ 412-112 )

Hétvégén és ünnepnapokon az ügyelet szintén a Technika Házában van 8.00-14.00 óra között. Tel.: 36/ 788-322

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a fogfájásra panaszkodó gyermeket vegyék komolyan, és mihamarabb keressenek ellátást!

Kerüljék a fájdalomcsillapító hosszan tartó alkalmazását!

 Tévhit, hogy a tejfogakat nem kell kezelni, és nem tömhetők!

 Az orvosválasztás a gyerekeknél, fiataloknál is bizalmi kérdés. Ha sikerül megtalálni a megfelelő személyt nem lesz problémás a további fogászati kezelés.

 

Jómagam már 20. éve az Epreskert úti Óvoda, és az Egri Dobó István Gimnázium fogorvosa vagyok.

Remélem tudtam Önnek segíteni, akármilyen más kérdése lenne forduljon hozzám bizalommal akár telefonon akár Messengeren. Szívesen válaszolok kérdéseire!